Toepassingsgebieden slotsystemen
Complete productlijn
Kaartgestuurde slotsystem

Kort woord vooraf

Op onze website geven wij u een zo volledig mogelijk beeld van de mogelijkheden van onze slotsystemen. Maar er gaat niets boven een praktische demonstratie waarbij u het systeem kunt zien werken en u zich persoonlijk kunt overtuigen van de degelijke uitvoering en bedieningscomfort.

Bij voorkeur verzorgen wij graag bij u op locatie een uitvoerige en geheel vrijblijvende demonstratie. Hierbij informeren wij u optimaal wat onze systemen u te bieden hebben, want uiteindelijk moet een slotsysteem volledig aansluiten op uw behoefte.

Slotsystemen

Card ID Solutions levert moderne gebruiksvriendelijke toegangssystemen van ondermeer Kaba gebaseerd op de bekende contactloze Legic technologie. Het Elolegic systeem van Kaba is een complete productlijn van stand-alone componenten die een breed toepassingsgebied hebben en die met en door elkaar te combineren zijn tot één functioneel toegangsysteem. Kaba biedt een perfecte integratie met diverse software toepassingen / uitbreidingen en is door de modulaire opbouw gefaseerd in te voeren. De Kaba productlijn bestaat al sinds einde vorige eeuw, is goed doordacht en technisch doorontwikkeld.

De aansturing van het slotsyteem dat wij aanbieden werkt niet meer op basis van een magneetstripkaart (kopiegevoelig zoals bv. bij PIN passen) maar op een veilige moderne contactloze (zonder goudkleurige contacten) Legic smartcard die de informatie goed beveiligd zonder aanraking tussen kaart en lezer (lees sloteenheid) radiografisch overbrengt.


 

Slotsystemen

Eenvoudige bediening en programmering

Met behulp van een digitale toegangskaart, sleutelhanger of een van de vele uitvoeringsvormen kan op een eenvoudige wijze toegang verkregen worden tot terreinen, gebouwen en ruimten. Eenvoudig het toegangsmedium binnen het bereik van de leeseenheid brengen en er wordt (mits geautoriseerd) toegang verleend, zonder aanvullende handelingen.

Met slechts één pas kan zodoende een onbeperkt aantal digitale sloteenheden bediend worden. Geen sleutelbossen meer, geen gevolgen meer bij verlies of diefstal van sleutels, nooit meer zelf sleutels laten namaken, nooit geen illegale kopieen van sleutels meer in omloop, elke slothandeling is traceerbaar enz.

Programmering van gebruikers is net zo eenvoudig als het aanbieden van kaarten. De handmatige programmeervorm met kaarten vormt het basis niveau van de programmeermogelijkheden, super eenvoudig, snel en betrouwbaar. Voorbeeld een gebruiker bij programmeren - programmeerkaart aanbieden aan de leeseenheid, wachten op de bevestigingstoon, sleutelkaart aanbieden en vervolgens weer afsluiten met de programmeerkaart. Op deze handmatige manier kunnen ook autorisaties ontnomen worden, gebruikers gewist worden enz.


 

Toegang met kaart

Pluspunten kaartgestuurde slotsystemen

Gebruiksvriendelijk toegangssysteem
Uitermate veilig en betrouwbaar
Eenvoudig beheer, programmering en bediening
Veel functionele mogelijkheden en (tijdgestuurde) functies
Lage installatiekosten zonder hak en breekwerk
Robuust en dubbele zekerheid door mechaniek en elektronica
Hoge beheersmatige besparingen
Hoge flexibiliteit door complete productlijn
Breed inzetgebied van particulier tot groot zakelijke markt
Investeringswaarborg door inpasbaarheid in grote beheerssystemen


Beperkingen kaartgestuurde slotsystemen

Onze kaartgestuurde slotsystemen hebben in vergelijking met mechanische sleutels en sloten nauwelijks beperkingen. Een van de weinige voordelen van mechanische slotsystemen is dat er geen batterij aan te pas komt en het goedkoper in aanschaf is. Toch zijn in de afgelopen 30 jaar steeds meer mechanische zaken vervangen door batterij aangedreven versies. Denk hierbij aan horloges, reiswekkers, schakelklokken, snelheidsmeters, schrijfmachines, sensoren enz. en nu dus ook sloten.

De voordelen van batterijvoeding bij sloten zoals veiligheid, uitbreiding functionaliteiten en jarenlange autonome werking wegen daarentegen ruimschoots op tegen de sporadische vervanging van batterijen.