Toepassingsgebieden slotsystemen
Complete productlijn
Batterijvoeding

Gebruik batterijen

Noodzaak gebruik batterij(en) - batterij(en) in het slotbeslag zijn nodig voor de voeding van de functionele elektronische functies zoals identificatie, klok en timer, aansturing en vrijgave slotfuncties
Waarschuwing voor lege batterijen - voordat de batterijen daadwerkelijk leeg zijn geeft het slotbeslag dit al een hele tijd hieraan voorafgaande aan door middel van licht en geluidssignalen. Wordt hieraan structureel geen aandacht gegeven dat is het op een bepaald moment zover dat het slot niet meer gereageerd op toegangsaanvragen.
Lege batterijen en wat dan? - De deur blijft dan op slot, voor dit fenomeen is een batterijsleutel ontworpen waarmee voeding gegeven kan worden aan de elektronica en men met een geautoriseerd medium het slot kan openen om de batterij te vervangen. Indien u zelf geen batterijsleutel heeft aangeschaft verzorgen wij dit herstel graag snel voor u, een telefoontje is voldoende.
Levensduur batterijen? - afhankelijk van het batterijtype (alkaline of lithium) en de omgevingstemperatuur ligt deze ergens tussen 35.000 en 70.000 slothandelingen. In de praktijk betekent dit 2 jaar lang elke dag de deur 100 keer openen, door de bank genomen kan gesteld worden dat de batterijen minimaal 1 jaar meegaan en de vervanging in het jaarlijks onderhoudsrooster van deurbeslag (smeren insteekslot en schanieren, deurdrangers nastellen enz.) meegenomen kan worden.
Speciale batterijen? - Nee, het zijn standaard batterijen die in alle doe het zelf zaken en winkelketens te verkrijgen zijn. Afhankelijk van de toepassing en de temperatuur kan men kiezen tussen Alkaline en Lithium. Bij sterke temperatuurswisselingen (metalen buitendeuren) adviseren wij het gebruik van Lithium batterijen voor binnendeuren is alkaline uitstekend toepasbaar.
Batterijen zelf vervangen of laten doen? - Hangt af van uw persoonlijke voorkeur, het is net zo eenvoudig als het vervangen van de batterijen in uw afstandbediening. Wel is er bij de digitale cilinder een speciale schroevendraaier nodig om de behuizing te openen, maar die is mee of na te bestellen. Geen enkel probleem om het zelf te doen!
Batterijen leeg > informatie weg? - Nee! Wanneer het slotbeslag niet meer reageert op een toegangsaanvraag zijn de batterijen nog niet helemaal leeg. Ze leveren onvoldoende vermogen voor het vrijgeven van de slotfunctie, maar leveren ze wel nog voldoende energie om de klokfunctie in stand te houden. Alle in het slot geprogrammeerde informatie en systeeminformatie wordt opgeslagen in een zogenaamd flash geheugen (vergelijkbaar met een USB stick) en die blijft altijd behouden of de batterij er in zit of niet. Het is wel zaak de batterijen binnen 60 seconden uit te wisselen omdat anders bij de klok de tijd wegvalt. De beschikbare 60 seconden zijn echter ruim voldoende om rustig de batterijen uit te wisselen.
Tijdsturing is weg, wat nu? - Geen probleem, dit is met een programmeerbox eenvoudig te verhelpen. Indien u zelf geen programmeerbox heeft aangeschaft herstellen wij dit graag snel voor u, een telefoontje is voldoende