Toepassingsgebieden slotsystemen
Complete productlijn
Contactloze kaarten

Kaarten zonder contacten

Contactloze kaarten behoren net als contactkaarten tot de groep smartcards, maar dan zonder de goudkleurige contacten. In het plaatje wordt door de transparate afdekking inzicht gegeven in het binnenste van de kaart, iets wat normaal gesproken onzichtbaar verwerkt is. De communicatie tussen kaart en lezer gebeurt niet via contacten maar via radiosignalen. Het contactloze kaarttype heeft voor de communicatie een zend- en ontvangantenne ingebouwd in de kaart. Deze antenne zorgt ook voor de stroomvoorziening van de chip die eveneens geheel onzichtbaar in de kaart verwerkt is, dus geen externe voeding of batterijen.


 

Contactloze kaart

Grote voordeel van contactloze kaarten is het bedieningscomfort, aangezien er geen fysieke aanraking meer hoeft plaats te vinden om de uitwisseling van informatie tussen kaart en lezer mogelijk te maken. Zodoende worden de contact nadelen bij het gebruik van contactkaarten geheel voorkomen.

Bij contactloze kaarten is het geheugen bescheiden (van 64 bits tot 4000 bits) en de snelheid van gegevensverwerking is lager in vergelijking met de contactversies, maar is ruim voldoende voor aansturing van alle mogelijke bedrijfstoepassingen.

Verschillen kaartfabrikanten

Veel chip en kaartfabrikanten zijn actief op deze contactloze markt. De meest renormeerde fabrikanten zijn KABA (LEGIC), ASSA ABLOY (HID), Philips (Hitag, iCode, Mifare, Desfire), Texas Instruments (TagiT), EM Marin SA (EM 4...), Deister (Prox), Infineon (My D - SLE 55/66).

Zonder afbreuk te doen aan diverse contactloze fabrikanten moeten we een aantal keuzes maken. Niet alleen de prijs en de techniek van de kaart zijn belangrijk, zeker zo belangrijk is functionele betrouwbaarheid, flexibiliteit, veilige communicatie en verkrijgbaarheid randapparatuur. Fabrikanten van randapparatuur zijn niet genegen om randapparatuur te ontwikkelen voor kaarten die weinig verkocht worden. Hierdoor wordt de spoeling dun, prijzen hoog en aantal mogelijke toepassingen beperkt.

Op basis van deze criteria beperken we ons tot de bij ons meest gangbare merken en populaire kaartuitvoeringen. Door te klikken op de merknaam verneemt u meer over de betreffende fabrikant en producten:

LEGIC Identsystems - Prime / Advant / Prox
HID- iClass / Prox
MIFARE - Mifare / Desfire

Card ID Solutions kiest voor de contactloze techniek van Legic en dit niet geheel zonder reden. Ook al is Mifare 's werelds meest verkochte contactloze smartcard met een mondiaal marktaandeel van 80% en een verkoop van 500 miljoen chips en 5 miljoen lezers. Legic blinkt namelijk uit in multifunctionaliteit, flexibele geheugen indeling, betrouwbaarheid, beveiliging in communicatie en organisatiestructuur. Om dit te maatstaven leggen we de technische gegevens van Legic en Mifare naast elkaar.

Voordelen t.o.v. contactkaarten

Geheugen is ruim voldoende voor alle bedrijfstoepassingen
Snelle informatieoverdracht door hoge frequentie - 13,56 MHz
Gebruiksvriendelijk en comfortabel in gebruik
Geen fysiek contact nodig met lezer
Geen slijtage, oxidatie of beschadiging van kaart en contacten
Ongevoelig voor stof, vocht, water en statische elektriciteit.
Veilige werking in gas of stofrijke omgeving
Werktemperatuur tussen - 40 tot +50°C
In speciale uitvoeringen verkrijgbaar.
Zeer lange levensduur


Contactkaarten (CHIP)
Hybride passen