Toepassingsgebieden slotsystemen
Complete productlijn
Beheer

Beheer

Het beheer van de kaart noemt men ook wel organisatie. Legic maakt hierbij gebruik van hun absoluut unieke Master Token System Control. Legic MTSC biedt concreet beheer over de kaarten, lezers en zekerheid over het smartcardsysteem. Binnen het MTSC zijn er tot 12 organisatieniveaus mogelijk. Deze organisatiestructuur is vergelijkbaar met een sleutelplan, waarbij de hoogste in de organisatie overal toegang kan verlenen en de laagste toegang kan krijgen.

U bezit een mooi bedrijf met betrouwbare medewerkers? Weet u zeker dat uw (ex)medewerkers geen sleutels bijmaken waar ze geen recht op hebben? Waarschijnlijk niet, maar wie zal het zeggen! Legic maakt aan deze onzekerheid een einde!

Om Legic kaarten te kunnen aanmaken of kaartlezers te kunnen programmeren moet er gebruik gemaakt worden van een Masterkey, dit is als het ware een programmeersleutel. Deze masterkey is ook een smartcard maar met een speciale functie. Zonder die masterkey kan geen kaart aangemaakt worden ook niet door het bedrijf die de toepassingen voor u programmeert.

Wachtwoord beveiliging

Afgezien van Legic is geen enkele andere leverancier die een organisatiestructuur als MTCS. Zodoende moet iedere programmeur van andere kaartmerken een eigen organisatiestructuur ontwikkelen. In de praktijk gebeurt dit niet of nauwelijks.

Zodoende worden contactloze kaarten en lezers beveiligd door (key) wachtwoorden. Deze wachtwoorden worden ingezet om uw informatie te beschermen tegen onbevoegde toegang of misbruik. In de praktijk blijken wachtwoorden vluchtig te zijn en kunnen overal terecht komen, zelfs volledig ongemerkt. Het gebruik van wachtwoorden voor levert in de praktijk meer problemen op als oplossingen. Slechts weinigen realiseren zich het belang van goed controle en beheer over wachtwoorden. Want met de juiste wachtwoorden kunnen kwaadwillende hun eigen (digitale) sleutels aanmaken.

Een gegeven wachtwoord is nooit meer geheim!

Flexibiliteit
Uitwisselbaarheid