Toepassingsgebieden slotsystemen
Complete productlijn
Offset techniek

Offset techniek

Stap 1: Negatieven maken:
De eerste stap van het offsetdrukprocédé bestaat uit het aanmaken van een negatief op basis van het originele ontwerp.

Stap 2: Drukplaten:

Het negatief wordt dan in contact gebracht met een metalen drukplaat, die is bedekt met een lichtgevoelige emulsie die inkt opneemt. Deze wordt blootgesteld aan licht, hierdoor wordt de plaat ontwikkeld en de emulsie enkel op de belichte plaatsen achterblijft. De aanmaak van de drukplaten gebeurt tegenwoordig steeds vaker met behulp van een laser.

Stap 3: Bevochtigen:
Bij vlakdruk wordt gemaakt van het water-versus-olie principe. De drukplaat wordt eerst door een vochtrol met water bevochtigd. Hierdoor blijven de zones zonder afbeelding vochtig waardoor deze beter bestand zijn tegen de inkten op basis van olie die in dit proces worden gebruikt. De drukplaat kan nu worden geïnkt.

Stap 4: Het inkten/offsetdrukken:
Nadat de drukplaat is ontwikkeld, wordt deze vastgehecht aan een cilinder op de drukpers. Terwijl deze ronddraait, brengt de plaat de geïnkte afbeelding over op een rubberdoek waardoor een afbeelding in spiegelbeeld ontstaat. Het doek brengt deze afbeelding op zijn beurt over op het kaartenvel, waardoor deze weer wordt gespiegeld en juist wordt weergegeven. Dit is de uiteindelijke afdruk.

Stap 5: Meerdere passages om alle kleuren te bekomen:
Om kleuren te drukken, wordt in elk kleurstation de inktkleur veranderd, terwijl de afdruk door de pers loopt. Voor fullcolor bedrukkingen worden in plaats van monochrome, transparante inkten gebruikt in de kleuren Yellow, Margenta, Cyaan en blac(K) (YMCK). Moderne persen hebben niet alleen 4 kleurstations, maar brengen ook een vernislaag (YMCKO) aan om vingerafdrukken op de kaarten te vermijden. Na de druk worden de kaarten uit het kunsstofvel gestanst.

Uitvoerige informatie over OFFSET:
Offset druk valt samen met lithografie onder de categorie vlakdruk. Bij vlakdruk wordt gebruikgemaakt van de eigenschappen van vet en water die elkaar afstoten. Het af te drukken beeld heeft een zeer glad oppervlak en het niet af te drukken beeld een heel fijn ruw oppervlak (fijner dan het aller-fijnste schuurpapier). Eerst wordt de drukplaat bevochtigd waarbij de hele gladde delen het water afstoten en de ruwere delen het water juist aantrekken. Daarna wordt de plaat ingeïnkt waarbij het water op de ruwere (niet drukkende delen) de vette inkt afstoot. Dan kan de afdruk tot stand gebracht worden. Aan het water wordt IsoPropylAlcohol (IPA) toegevoegd die tijdens warmte van het drukken gedeeltelijk verdampt en zorgt voor verkoeling en zodoende verkomt wordt dat de inkt gaat uitlopen.

Bij de offsetdruk wordt de drukplaat om een grote cilinder heen gespannen die onder inktrollen en vochtrollen doordraait. Vervolgens wordt het beeld overgezet tegen een cilinder die bekleed is met een rubber doek en van daar af wordt de afdruk op het papier overgebracht. Onder dat papier bevindt zich een tegendrukcilinder die zorgt voor de nodige drukspanning.

Tegenwoordig zijn de meeste drukmachines meerkleurenpersen. D.w.z. dat de pers uit meerdere elementen (druktorens) is samengesteld. De pers wordt daardoor aanzienlijk duurder en neemt heel wat extra ruimte in beslag. Desondanks wegen de voordelen veel zwaarder door. Vierkleurendrukwerk kan in één enkele drukgang op papier worden gezet, wat de productiesnelheid en kwaliteit ten goede komt.

Bij de aanmaak van voorbedrukte kaarten wordt met name gebruik gemaakt waterloze offset techniek (dus zonder gebruik van alcohol), hierdoor voldoet de druk van voorbedrukte kaarten aan zeer hoge millieu-eisen. Aangezien er zonder alcohol en water geen vloeistof emissie plaatsvindt. De bij dit procédé gebruikte drukplaten zijn met een siliconenlaag bedekt die de functie van het water overneemt en er wordt gebruik gemaakt van speciale watervrije inkten waarbij de rollen nu op elektrische wijze gekoeld worden om de uitloop en verkleuring tegen te gaan. Bij het drukproces komen geen schadelijke stoffen meer vrij omdat de vloeibare inkt tijdens het proces verandert in een polymeer (kunststof). Ten opzichte van bestaande offset technieken heeft het waterloos offset procédé een aantal voordelen, zo kan het drukken met een zeer hoge resolutie gebeuren en kan er gebruik gemaakt worden van speciale inktsoorten zoals Blacklight inkt (alleen zichtbaar onder UV Licht), inkt met een geurtje, scratch and snif inkt, glitterinkt e.v.a. Door gebruik van deze waterloze inkten ontstaat een scherpe afdruk, relatief hoge krasvastheid en een hoge dekkracht van kleuren en voorzien van een UV bestendige transparate afwerklaag (om vingerafdrukken tegen te gaan).